Penjo aquesta informació perquè crec que és bastant interesant ja que, últimament, escoltem molt el concepte de grip porcina.
La grip porcina és una malaltia respiratòria, H1N1. No és normal que aquest tipus de virus es contagi entre diferents espècies.No obstant, es pot menjar carn de porc perquè no es contagia pel consum d'aquests productes o derivats, sinó que es contagia simplement pel contacte amb animals o persones afectades.
Els símptomes són molt similar a les de la grip comú: febre, problemes respiratoris, com tos, esternuts, i malestar general.
L'OMS ha confirmat 72 casos de grip porcina al món, dos d'ells a Espanya i 32 casos de investigació en diferents comunitats autònomes,però això va cambiant. Tot i que, Mèxic és el país més afectat, amb més de cent víctimes mortals, entre altres països com Estats Units, Canadà, Espanya, França i Alemanya.
Actualment, no hi ha cap vacuna per aquest virus, per això es recorrer als antivirals com a forma de combatir-la.Espero que hagui servit per aclarir alguns dubtes.
Podem trobar més informació sobre aquesta malaltia al google mateix, en la pàgina de l'OMS, entre d'altres.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Molt bé Paula! per ser la primera alumna que participa tindràs un premi!
ResponderEliminarAquesta setmana les notícies van plenes sobre la grip porcina. Efectivament a l'OMS hi ha força informació sobre el tema. Estaria bé comprendre com muten els virus i així infectar els humans, per això us convido a veure un episodi del QuèQuiCom (Virus: la guerra eterna)
Com podem evitar contagiar-nos?
ResponderEliminarPer evitar-ho s'han d'aplicar les mesures generals de prevenció de la grip:
1- Evitar contacte directe amb persones d'aspecte enfermís o que tinguin els símtomes de la grip. Es considera contacte directe a una distància inferior d'un metre.
2- Rentar-se les mans amb aigua i sabó sovint.
3- Portar un ritme de vida saludable: dormir bé, menjar aliments nutritius i mantenir-se físicament actiu.
Però és segur que la grip no es passa menjant carn de porc? L'altre dia vaig escoltar que una persona de l'OMS deia que per evitar passar la grip d'aquesta manera, s'havia de posar la carn a 83 graus durant 30 minuts.
ResponderEliminarBones indicacions de la Saray...recordeu que no deixa de ser com una grip estacional, però al ser un nou virus (mutat), l'A(H1N1), encara no es coneix i no s'aplica cap tipus de vacuna, per això es parla de pandèmia.
ResponderEliminarPer cert, quina diferència hi ha entre una edpidèmia?
Sobre el què comentes Alejandro, efectivament els microbis moren amb les altes temperatures de la cocció de la carn, és important doncs, menjar-la ben cuita, tot i que als 70ºC, segons l'OMS, ja és suficient.